fbpx

Vieux Sainte-Anne

Het Wijkcomité van de Oude Sint-Annawijk is de drijvende kracht achter deze Participatieve Duurzame Wijk. Het zorgt er met name voor dat de inwoners zich de ruimten opnieuw eigen maken die zich op de daken van de parkings van het gemeentelijk sportcentrum Willegems bevinden. De groene daken, die niet erg aantrekkelijk waren, worden getransformeerd tot een levendige, gezellige, bloemrijke en gastronomische plek die we POTAJOIE hebben genoemd. Dit wordt gecombineerd met een collectief composteerproject, CCV genaamd.

Projecten

  • ‘Potageois’, gepersonaliseerde teelbakken en gemeenschappelijke ruimten, een miniboomgaard, twee opgeleide peren- en appelbomen, klein fruit, kruiden,
  • Een collectieve intergenerationele muurschildering, gerealiseerd in 2014-2015, en af en toe creatieve workshops met aarde of natuurlijke materialen,
  • Tuin voor de biodiversiteit, open, bloemrijk en smakelijk,
  • ‘Incredible Edible’ bakken met voedsel om te delen,
  • Poula-yeah,
  • Collectieve wijkcompost;
  • Ons laatste grote project is in aanbouw. ‘Serre-Moi-Fort’ is de naam van een grote collectieve serre van 100 m² in zelfbouw, met een ‘Oranjerie’-gedeelte als ontmoetingsplaats.
  • Tafel en banken, geïnstalleerd door de gemeente, om te zitten en te praten.

Identiteitskaart

Startjaar

Luik van de projectoproep

Gemeente(n)

Contact

Deze site maakt gebruik van cookies om uw navigatie te optimaliseren. Door uw navigatie op deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Meer info.

OK, Ik ga akkoord NeeSettings